Hei, mun nimi on Markus

Me kaikki ollaan aina toisinaan siinä tilanteessa, että täytyy tehdä henkilönsä tiettäväksi ympäröivälle maailmalle ja siinä maailmassa sukkiaan kuluttaville kanssatallaajille. Nyt, kun muljahdin uuteen työpaikkaan ketterästi kuin kanelilla täytetty sukka sohvan alta dysonin kieppukammioon, on taas edessä moinen urakka.

Useimmitenhan itsensätiettäväksi-ilmoittamistilanne etenee omalla painollaan ja jo etukäteen on suurinpiirtein tiedossa täytyykö kuulijakunnalle ilmoittaa pelanneensa koripalloa Oulun Namikassa, ajavansa rellulla, olevansa kahden lapsen isä/Alin, Repen, Masin ja Miisan omistaja/Onnin isä/nörtti/oikeasti ihan terve/kaljuuntuva/tietoliikennekouluttaja/ekstrovertti, asuvansa rintamamiestalossa vai tuulenkoirien ylläpitäjä ja itse asiassa pystyy kohtalaisen sujuvasti löytämään edellämainittujen ja vielä mainitsemattomien asioiden joukosta sopivahkon yhdistelmän vaikuttamatta ihan totaalisen talutettavalta.

Nyt kuitenkin kun aloittaa uudessa talossa ja työpaikassa, vielä hiukan avoimena olevassa roolissa on yllättävänkin työlästä kertoa itsetään ja osaamisestaan ja muista ominaisuuksistaan ihmisille, joiden taustasta ei itse tiedä juuri mitään. Kerronko aluksi lakimiesvitsin joka saa aikaan vain vaivaantuneen hiljaisuuden? Lähdenkö kahva edellä keulimaan koirien määrällä? Pysynkö persoonaani vahvasti heijastavalla kuivakalla asialinjalla? Olisiko sivun verran tuntemiani lyhenteitä listattuna sitten se paras tapa lähestyä sitä pelottavaa tilannetta kun sinun arvoasi työyhteisössä ja ihmisenä puntaroidaan siinä muutamassa minuutissa mitä kestää lukea esittelymailisi?

No, onneksi kukaan ei ole luvannut että elämä olisi helppoa. Ehkä mie jotain keksin ja saan tulla tänne töihin vielä huomennakin. 😀

Jaa Facebookissa tai sähköpostillaShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Kategoria(t): Työhommia. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Hei, mun nimi on Markus

  1. KaisaL sanoo:

    Ei siun tartte ku hymyillä ja puhua murteella. 🙂 Kummiskin puhut paljon ja nopeasti, joten ne asiat mistä informaatiotulvasta selvinneet uimarit kysyvät huomenna uudestaan ovat toistamisen arvoisia. Anna mennä vaan. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Varmenne * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.