Tietotyöläisen työaikaa

Lomakausi pukkasi päälle. Suorastaan hyökyaallon lailla sohaisi tutusta ja turvallisesta työtehtävien täyttämisnirvanasta ruohonleikkuun, varastonsiivouksen, aidanrakentamisen, klapien tekemisen ja kaikkien muiden kesälomaan kuuluvien ehdottoman välttämättömien tehtävien pariin.

Ja taas kävi sama homma kuin monta vuotta jo jokaisena kesänä. Niinä ensimmäisinä päivinä kun ajatusenergiaa, innovointia, auton polttoainetta, silmiä ja korvia ei tarvitse palkkavelvoitettuna käyttää työn tekemiseen niin silloin tulee ne parhaat ajatukset, ideat, keksinnöt ja työtavat. Kuin taikaiskusta korvien väli tulvii poskettoman hienoja työhön, tietoliikenteeseen, tekniikkaan, työtapoihin ja kouluttamiseen liittyviä innovaatioita.

Kun annat harmaille, tai minkä väriset ne nyt kenelläkin ovat, aivosoluille lepoluvan, niin ne alkaa hommiin. Ja kun koitat viimeiset viikot ennen lomaa rypistää niistä irti edes yhden tai kaksi järkevää tai hyödyllista ajatusta se tuntuu siltä kuin yrittäisi puristaa erityisen kuivasta kivestä vettä. Tai hunajaa.

Onkohan mein läntisen yhteiskunnan normien mukaisessa tietotyöläisen työaikakäytännössä jotain perustavaa laatua olevasti pielessä? Osaako muut ihmiset aloittaa ajattelemisen aamulla tiettyyn aikaan ja lopettaa sopivasti iltapäivällä? Antakaa miulle työpaikka, jossa voi hakeutua seuraan kun siltä tuntuu, ajatella keskenänsä ominensa kun siltä tuntuu, laittaa silmät kiinni ja ottaa tirsat kun siltä tuntuu, olla päivän tai viikon tuottamatta yhtään mitään jos siltä tuntuu, kutsua työtehtaviä toteuttavien osajoukon kokoon kun on jotain kerrottavaa tai kysyttävää ja kouluttaa kahdeksan kurssia putkeen silloin kun viittilöinti kulkee kuin hornetin, delfiinin ja pikajunan äpärälapsi.

Tai sitten mie olin vain loman tarpeessa ja miun pää vain lepää jotenkin hassusti 😀 Erinomaista kesää ja lomakautta tieto- ja kaikille muillekin työläisille, kyllä se tästä taas on tasaantumatta niinkuin kaikkina aiempinakin vuosina!

Jaa Facebookissa tai sähköpostillaShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
This entry was posted in Työhommia. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Varmenne * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.