Työtä, jolla on tarkoitus

Joulu tulla jollottaa, ketunhäntä kainalossa ja blogsautuskynnys ylittyi 😀 Oi tätä ilon päivää!

Mie olen enemmän tai vähemmän aina ollut sitä mieltä, että oman aikansa, osaamisensa ja energiansa uhraaminen pelkästään rahan vuoksi ja muun tavallisen elämän mahdollistamiseksi on aavistuksen tylsää. Siis niinko ihan mitä tahansa hommaa vain sen takia, että saa maitoa ja makkaraa. Allekirjoitan ja ymmärrän toki sen, että valkkaamaan ei aina pääse ja että pakko jotain on tehdä. Mutta siis siinä tilanteessa, että on mahdollisuus itse vaikuttaa työhön ja työn sisältöön.

Mie olen ollut kouluttaja “aina”, ja miulla on ollut verrattain helppoa perustella itselleni se, että se ei ole ollut pelkkää työtä vaan olen omalta osaltani ollut auttamassa ihmisiä tekemään omaa työtään paremmin ja sitä myötä helpottanut heidän elämäänsä sekä töissä että muussa elämässänsä. Tiedon lisäämisen myyminen itselleni tarkoituksellisena työnä on ollut helppoa. Mutta entäs nyt? Teknistinen esimyynti? Myyntimies? Konsulentti? Ostakaaostakaahelppoheikki? Mitä ihmeen tarkoitusta on teknologiahärpäkkeiden myynnin tukemisessa? Hankala juttu.

Kaikeksi onneksi juuri samaan aikaan minun tässä puuhassa aloittamiseni kanssa alkoi myös meidän edu-projektimme, jossa yritän auttaa opettajia tämän firman resurssien mukaan ottamaan käyttöön teknologiaa opetuksen apuna. Nyt ollaan taas miun työhyvinvointini ytimessä 😀

Mie saan räplätä vehkeitä kaiket päivät, tutkia ja kokeilla kaikkia hauskoja ja mielenkiintoisia lärpäkkeitä, härpäkkeitä, näyttimiä, toistimia ja kaikkia sen sellaisia vehkeitä! Kaiken muun hyvän lisäksi mie sitä tekemällä voin omalta pieneltä osaltani olla mukana rakentamassa romahtaneen PISA-tuloksen ja liitutaulun katoamisen jälkeistä pikkupilttien ja isänmaantoivojen oppimisympäristöä 😀 Ihan ykskaksyllättäen miulla ei ole minkäänlaisia motivointivaikeuksia tai työn tarkoituksellisuuteen liittyviä haasteita.

Joo, olen töissä isolla laitevalmistajalla. Joo, monet niistä tuotteista on ihan uskomattomia turhakkeita. Joo, olen erinomaisen myynnillisessä roolissa. Siitä huolimatta mie ihan oikeasti koen, että jos mie saan edes yhden opettajan ottamaan aktiivisesti ja tehokkaasti opetuskäyttöön laitteita, joita pikkupamperoiset innokkaasti räplää ja jos mie saan edes yhden rehtorin tukemaan opettajiaan valjastamaan oppimiseen sen innon, millä isänmaantoivot kaikkea elektroniikkaa käyttää, niin miun työlläni on tarkoitus. Tai edes saan opettajat ja rehtorit avoimesti ja aidosti ja kiihottomasti keskustelemaan kännyköiden, tablettien tai muiden härpäkkeiden roolista pilttien oppimisessa. Tai edes kerran saisin keskustelun pois ipad/android/windows/juupas/eipäs-inttämisestä siihen, että ennen sitä juupas/eipäs-inttämistä täytyy ensin arvioida, keskustella ja tutkia ylipäätään härpättimien roolia opetuksessa. Eihän nyt ruokaakaan soviteta haarukalle vaan kyllä ruokailuväline valitaan ruuan mukaiseksi 😀

Ei saa sanoa miun työnantajalle, mutta miun mielestä se, että mikä merkki siinä laitteessa on ei oikeasti ole se merkittävä asia… 😛

Jaa Facebookissa tai sähköpostillaShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
This entry was posted in Työhommia. Bookmark the permalink.

2 Responses to Työtä, jolla on tarkoitus

 1. Jalkko says:

  Mää oon selvästi kloonautunut ainakin osin tuonne töyrylään muutenkin kuin etunimen osalta.

  Harvinaisen samaa mieltä useimmista poineista. Erityisesti miten ihmeessä saisi kaikki “Ei-ihmiset” konvertoitua jotenkin näkemään ja innostumaan uusista mahdollisuuksista tehdä oma työnsä helpommaksi ja innostavammaksi ja vähemmän tylsän toistuvaksi. Tämä koskee siis sekä opettajia, että niitä IT-tukihenkilöitä.

  Osa on tietysti kateellisia siitä, että pennut olisivat saamassa välineet, joita heillä itsellään ei välttämättä edes vielä ole “mihin noita nyt tarvii”, saatikka ollut koulussa.

  Siinä sivussa saattaisi pystyä vaikuttamaan vieläkin positiivisemmin yhden tai jos useammankin sukupolven oppimisintoon ja mahdollisuuksiin pärjätä siinä jäljellejäävässä kuudessa viiva kahdeksassakymmenessä vuodessa mitä sen peruskoulun jälkeen jäljelle jää.

  • Malkus says:

   Sanopa muuta. No, kaipa meinkin lahjakkuus täytyy jossain mennä hyötykäyttöön 😀 Eikä kai nyt jalompaa aatetta olekaan kuin pikku pamperoisten ja isänmaantoivojen elämään varten valmentamisen tukeminen 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Varmenne * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.