Hääpäivähumua Töyrylän malliin.

Kylläpä vain ja juurikin niin. Yksi vuosi lisää kierähti mittariin avioelämän onnea ja auvoa ja kärsimystä ja kurjuutta. Tosin rehellisyyden nimissä on todettava, että jälkimmäisen sorttista huonompaa laatua hyvin vähän. Juhlapäivän kunniaksi arvelinkin jakaa omia kikkakakkosia, vinkkiviitosia ja konstikolmosia palkitsevaan parisuhteeseen ja antoisaan avioon. En ota mitään vastuuta niiden toimivuudesta tai toimimattomuudesta, mutta ainahan voi syyttää ”sitä ikää”. Ainakin mein lapset on aina ”siinä iässä”

Anna periksi

Luit ihan oikein. Anna rohkeasti periksi. Anna periksi vaikka miten jurppisi. Anna periksi, vaikka miten tekisit mieluummin toisin tai jotain muuta. Punnitse kaikki omat vankimmat periaatteesi ja valkkaa niistä sellaiset, mistä et missään nimessä koskaan tai milloinkaan tinkisi, malliin: ”vain kuolleen ruumiini yli”. Sitten poista niistä puolet. Jäljelle jäävistä ota pois kaikki rahaan liittyvä. Jos jotain on vielä jäljellä, ota pois sellaiset, jotka eivät uhkaa kenenkään henkeä tai terveyttä. Yksi tai kaksi, jotka jäi jäljelle voit pitää, mutta kaikesta muusta anna periksi. Ja tämän päälle vielä opettele hyväksymään se ja nauttimaan siitä. Näin säästyt valtavalta määrältä ankeutta ja negatiivista energiaa, jotka tulevat siitä väittelystä ja mököttämisestä mikä seuraa kun kumpikaan ei anna periksi.

Kehu ja kosketa

Kehu puolisoasi. Aina. Kehu hänen ulkonäköänsä, luonteenlujuuttaan, viksuuttaan, taitoansa kotitöissä, reippauttaan tai mitä sitten ikinä vain keksitkin. Tärkeintä on se, että kehut vilpittömästi. Jos et keksi mitään, niin opettele. Aloita pienistä ja helpoista asioista: ”Siun alahuuli menee tosi makeasti kun syöt” tai ”Sie saat astiat tiskikoneeseen paljon siistimmin kuin mie”. Kun alkaa sujua, niin voit siirtyä vaativampaan: ”Osaisinpa miekin käsitellä kuvia tietsikalla noin hyvin” tai ”kiva kun osaat noin hyvin korjata auton”. Jos se samainen asia joskus harmittaa sinua, niin sitä arvokkaampi se kehu on. Jos esimerkiksi puoliskon autotallissa viettämä aika harmittaa vietävästi, niin kehu silti ja kahta pontevammin. Se on aina, siis aina, parempi kuin se harmittelu ja haukku.

Kosketa puolisoa. Kosketa nätisti ja hellästi ja miksei tietty sopivassa kohdassa ronskimminkin, kunhan kosketat. Se ensinnäkin tietysti tuntuu hyvältä, mutta sen lisäksi se lisää yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Koskettaakseen täytyy olla kohtuullisen lähellä, joka saa teidät lähentymään myös henkisesti. Koskettaminen antaa myös hirmuisen tärkeän viestin ihmisille ympärillänne. Se saa aikaan ajatusmaailman muutoksen muissa ihmisissä, ja tässä ajatusmaailmassa koskettaminen tarkoittaa kiintymystä ja onnellisuutta. Kun maailma ympärilläsi on onnellinen teidän puolestanne olette myös itse onnellisempia. Ei ihmiset ole saaria (kah, aika napakka klisee tärähti tähän saumaan) vaan tekemisesi vaikuttavat kaikkeen ja kaikki vaikuttaa sinuun ja teihin.

Unohda pelit ja kaupankäynti

Älä yritä manipuloida kumppaniasi. Koskaan. Se on epäreilua ja asettaa teidän kumppanuuden sijaan eriarvoiseen asemaan, jossa toinen on vaikuttaja ja toinen vaikutettu, toinen alistaja ja toinen alistettu. Ei kai kukaan vakavissaan kuvittele, että parisuhde on vallankäyttöä ja kamppailua kaapin paikasta? Älä yritä vaikuttaa kumppanisi käytökseen tai ajatuksiin epäsuorasti, vaan ole rehellinen ja suora. Rehellisyyttä ja suoruutta arvostetaan myös muualla kuin parisuhteessa ja se saa myös muun maailman arvostamaan sinua, teitä ja parisuhdettanne. Älä yritä myöskään vaihtaa hyödykkeitä parisuhteen sisällä, ”pesen pyykkiä niin ehkä käy flaksi illalla” on aika tyhmää. Huomattavasti parempi voisi olla ”pesen pyykkiä niin meillä on aamuksi puhtaat sukat” ja se kuulostaa paljon järkevämmältä. Tee parhaasi ja katso mihin se riittää. (no jopas nyt kliseitä pukkaa)

Älä pihtaa ja tee aloite

Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä on tietysti seksi. Oh, mie oikein kuulen googlen hakutulososumien kipuavan ylöspäin :D. Niin, siis seksi. (Ja taas laskuri napsahti) Siinähän se on oikein kaikkien parisuhteen kompastuskivien esiäiti ja takapiru. Miun vinkki siihen aiheeseen on se, että unohda saaminen ja antaminen. Unohda aneleminen ja antautuminen. Opettele löytämään se oma ilonlähde seksistä ja kerro se kumppanillesi. Kuuntele ja ymmärrä kumppanisi ilonlähteitä ja opettele aktiivisesti auttamaan kumppaniasi saavuttamaan ne.  Siksi toisekseen, vaikka pikkuisen väsyttäisi tai kellokin olisi jo paljon tai työkin pikkuisen stressaisi, niin kyllähän se useimmiten on ihan hauskaa, miksei siitä sitten nauttisi ja nautistaisi kumppaniakin look at this website. Halusimmepa tai emme, niin seksi saa endorfiinit virtaamaan ja sekös vasta tekee parisuhteelle eetvarttia. Ja muistakaa halia ja kehua jälkeenpäin. Oikeasti.

Siinäpä ne pikaisesti mieleen tulevat, palataan kotitöiden jakoon ja sen sellaiseen tulevissa kirjoituksissa. Sitten vain päättäväisesti kohti kolmannentoista vuoden haasteita kulissit kunnossa 😀

Jaa Facebookissa tai sähköpostillaShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Kategoria(t): Perhe-elämää. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta kohteessa Hääpäivähumua Töyrylän malliin.

  1. Eija sanoo:

    <3 siinäpä se <3

  2. Tytti sanoo:

    Kivasti ja osuvasti kirjoitit. 🙂

  3. Jarkko sanoo:

    Jos teidän elämän positiivisuus/negatiivisuus, tai nauru/ärinä-balanssia ulkopuolelta katsoo (hyviä näyttelijöitäkin voitte toki olla), niin täytyy todeta, että jos syyt on ylläolevassa, ottakaamme kaikki opiksi.

  4. Meikä voi viiden vuoden etumatkalla allekirjoittaa nuo kaikki, vaikken olisi yhtä hyvin osannut ylös kirjatakaan! Hienoa ja kaunista. Ja todeksi näkee, kun pääsee kyläsille kurkkaamaan. Keep up the good work!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Varmenne * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.