Tuomitun arkea

Vaikka tässä nyt koko erohomma on ikäänkuin arkipäiväistynyt ja verrattain helposti elo ja olo on asettunut tämänhetkisiin uomiinsa kuni linnunpesän untuvikot emosiiven alle konsanaan, niin silti tuo eilen tulleessa käräjäoikeuden kirjeessä oleva sanamuoto kirvoitti blogsautusrefleksin. 😀

Eilen tulleessa käräjäoikeuden kirjeessä nimittäin todetaan verrattain kolkosti:

PÄÄTÖS:   XXX ja YYY tuomitaan avioeroon.

Jotenkin tuo kuulostaa sellaiselta, että käräjäoikeus arvioitsisi ihmisiä jollain epämääräisellä otannalla ja aina kulloisenkin päivän vuorossa olleet sitten tuomittaisiin ja päätös listallaolleille tiedoksiannettaisiin. Ehkä tuossakin olisi jotain pientä viilauksen paikkaa?

Ehkä suurin kysymysmerkki on tuo “tuomitaan”. Ymmärrän toki, että käräjäoikeus antaa “tuomion” oli aihe sitten mikä hyvänsä, mutta eikö sitä nyt voisi jotenkin edes tällaisen asian kyseessä ollen jotenkin pehmentää tai asiakasystävällistää? Vaikka “myönnetään”, “ratkaistaan asia” tai vaikka “avioerostetaan”?

Miulle kelpaisi vaikka “asiassa suoritetaan avioerotus” 😀 Miten sie haluaisit itsellesi asian esitettävän?

Jaa Facebookissa tai sähköpostillaShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
This entry was posted in Memiehet, Perhe-elämää. Bookmark the permalink.

3 Responses to Tuomitun arkea

 1. -jane- says:

  Eihän tuo vielä mitään, mutta kun ukkini ja mummuni aikoinaan menivät Risto Rydin luvalla naimisiin (mummu oli puuma ja nai itseään kolme vuotta nuoremman miehen ;)) niin avioliittoluvassa luki että “Janen tuleva ukki ja mummu tuomitaan avioliittoon”.

  • Markus says:

   Ei huono kyllä tuokaan 😀 Avioliittoon tuomitseminen kuulostaa mikäli mahdollista vielä eksoottisemmalta kuin eroon tuomitseminen 😀

  • Eeve says:

   Tämä avioliittoon tuomitseminen hersäytti aamun parhaat naurut 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Varmenne * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.