urpolta näyttää

Lapset on aina “siinä iässä”.

Tällä kertaa sanaista arkkuani keskikokoisen sorkkaraudan voimalla raottaa lähes jokapäiväinen aluksi ahdistava mutta jo nyt hiukan suupieliä nostattava sanojen vaihto rakkaan ja ihanan mutta ah niin jo teinin peruspiirteitä osoittavan tyttäreni kanssa.

Ilona laittaa aamulla vaatteet päällensä ja taapertaa alakertaan aamupalaiselle ja valmistautumaan uuteen uutteeraan päivään opinahjossaan. Kun lähdön hetki lähenee niin seuraa tovinen jos toinenkin peilin edessä ja kysymys: “Näyttääkö tää mun päällä ihan urpolta?”

Voi jestamandeera sentäs. Minkä ihmeen kumman ilmeellä mie sen saattaisin tietää? Minun mielestäni porkkanafarkut ja bootsit oli muotia muutama vuosi sitten, pastellivärit meni muodista ihan taannoin,  warp on tuttu star trekistä eikä vaatteista, Pirkko Liinamaalla on siisti kampaus ja suurin osa kaupungilla kulkevista nuorista näyttää zombieleffan avustajilta tai science-fiction novellin kuvitukselta. Vaatevarastoni koostuu parista farkuista, teepaidoista, parista collegehupparista ja nörtin pakollisista kahdeksasta kauluspaidasta. Ja tarvittavat urheiluasusteet kuuluu toki settiin. Ja onhan minulla yksi puku. Kuinka kummassa minulla olisi minkäänmoisia edellytyksiä tietää, että mikä näyttää urpolta?

“Sie näytät oikein hyvältä, etkä yhtään urpolta”

“Mutta ko tää tursottaa tästä tällee…”

 

Jaa Facebookissa tai sähköpostillaShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
This entry was posted in Perhe-elämää. Bookmark the permalink.

6 Responses to urpolta näyttää

 1. KaisaL says:

  Ihan mahtava pläjäys! Näin lapsettomalla mutta itse ikuisella teinillä on samat ongelmat. Kaikki vähän tursottaa ja lopulta sitä huomaa päätyneensä kauppaan (tai työpaikalle, heheh) collegehousunpuntit sullottuina kumisaappaiden varsiin ja yläosassa pontevasti ei-tyköistuva miesten fleecetakki. Välillä oikein hämmästyy miten voikaan näyttää ihan ihmiseltä kun laittaa päälleen jotain muuta kuin edellämainitut.. (ps. Porkkanafarkut ois hienot!)

  • Markus says:

   Kiits kauniista sanoista 😀

   Vaatekaupassa sitä päätyy aina niihin saman valmistajan samantyylisiin farkkuihin ja teepaitoihin, kun ei sitten jaksakaan alkaa sovittelemaan ja ei olisi oikein rahaakaan ja “nämä on aina ollu hyvät…” 😀

 2. Hanna says:

  Tuota tuota, jälleen kerran, loistavaa! Mutta kertokaa mulle (ja tämä paljastaa, etten taida seurata hirveesti muotia), mikä on Warp?!? 😀

 3. Jarkko says:

  Sä pääsity kyllä liian helpolla. Ilonahan on näköjään oikein rauhallinen naisenalku. Ei tuollaista voi vielä teiniksi kutsua. Tuosta puutuu paljon ääntä, voimasanoja, haukkumista, “ihan sama”x6, “sä et tajuu”x4 jne.

  Kyllä se siitä vielä lähtee. Vähän lisää harjoittelua vaan Ilonalle.

  • Markus says:

   Kyllä meillä ihassamat ja sen sellaiset kaikaa aina silloin tällöin, mutta ei nimenomaan tästä “näytänksä ihan urpolta”-keskustelussa. Täytyy varmaan palata noihin muihin ihan pikapuoliin 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Varmenne * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.