Annan kontribuution

Tervehdys pitkästä aikaa. Miulla ei ole varmaankaan ollut mitään eritysen merkittävää sanottavaa, kun julkaisuväli on venynyt luvattoman pitkäksi 😀

Tällä kertaa kuitenkin hyvinkin pieni, mitätön, ohimenevä ja huomaamaton asia tarttui korvaani ja päätin asettua puikkoihin, tempaista aloitteen ja tehdä initiaalisen hihankäärinnän. Se on kuitenkin pitkässä juoksussa parempi metodi.

“Hei, siulla on vissiin hommana tehdä se tarjous?” Kajahti reippaalla äänellä tuosta naapurideskistä. “Ei siinä varmaan minua oikeastaan tarvita, mutta kyllä jos tarvit niin voin antaa kontribuution”

Oli ihan tositosilähellä, ettei päässyt ääni kun tajuntaani meni sanottu lause. Tähänkö tämä nyt on mennyt? Annetaan kontribuutiota sen sijaan että autetaan? Sinällänsä tottakai ihan vaaraton ja hauska sanavalinta, mutta kyllä se minussa herätti ihan pienen huolen siitä, että ymmärretäänkö me ihan varmasti toisiamme töissä ja kotona?

Jos lupaan antaa kontribuution, niin tajuaako se toinen ihminen oikeasti, että mitä tulee saamaan? Jos pidetään voimaannuttava palaveri tiimin kanssa niin lähdetäänkö sieltä täynnä positiivista uhoa vai antaako raivo yliluonnolliset voimat? Jos nainpokstuuli on seiskalla, niin onko poonuksia tulossa vai pitääkö ajatella kauemmas laatikon ulkopuolelle?

Eikä tämä aidosti pelkästään töissä päde, kun ihan kaikki kuitenkin tuo sen päänsisuksensa kotiin töistä, harvalla meillä kuitenkaan vaihtopää on bussiaseman säilytyslokerossa kotiinpaluuta odottamassa. Meillä kotona ainakin käydään viikottain pienimuotoisia keskusteluja siitä, että mitä mie oikein tarkoitan ja mitä se merkitsee.

Luvatkaamme siis tarkkailla kielenkäyttöämme ja ainakin yrittää ottaa huomioon kuulijakunta ja keskustelukumppani ennen laajamittaisempia sopimusneuvotteluja 😀

Semmoinen kevätkontribuutio täältä päätöksentekokehikon ulkopuolelta.

Jaa Facebookissa tai sähköpostillaShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
This entry was posted in Perussettiä, Työhommia. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Varmenne * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.