Ei kaikkea voi suunnitella – Loistavaa uutta vuotta!

Heleijaa.

Tämän vuoden keväällä kaikki oli hienosti ja työpuuhaakin piisasi. Sitten tein päätöksen vaihtaa työpaikkaa loistavassa tarjoutuneessa tilaisuudessa ja siitä se sitten lähti. Sanotaan nyt vaikka niin, että melkoinen meedio olisi vaadittu suunnittelemaan ja tekemään tilannekaavioita että loppuvuoden olisi ennalta keksinyt ja suunnitellut tarvittavat vastatoimenpiteet 😀 Seuraavassa ihan lyhyt ajatelmointi aiheesta ensimmäistä tai toista kertaa kuuleville ja yhteisesti tietysti kaikille yhdessä ja yksittäin aivan ihanuutta pursuavat uuden vuoden toivotukset.

Vapaa-aikaa ilmestyi. Irtisanoutuessani viime kesänä kun olin siirtymässä kilpailijan palvelukseen niin kesälomani venyi varsin yllättäen kolmeen kuukauteen ja alkoi silloin kesäkuun lopulla. Aika kului aivan passelisti lepäillen ja vaikken paljon mitään silloin tehnytkään niin loma puoltaa aina paikkaansa. Pääsin aloittamaan silloin syyskuussa ja minut otettiinkin auvoisasti ja innokkaasti vastaan uudessa työpaikassa ja kaikki tuntui lähtevän oikein mallikkaasti käyntiin ja vauhtiin. Työtä elämänsuunnittelijalle.

Syyskuun lopussa olin käynyt katsastuskonttorilla ja tulossa takaisin kotiin jokunen viikko sitten hankkimallani moottoripyörällä ja ennen kuin pääsin kotiin asti joku minulle tuntematon vanhempi mies kääntyi pakettiautollaan peräkärryä vetäen kolmion takaa suoraan eteeni ja ainoastaan ajohousut, ajotakki ja kunnollinen kypärä piti minut sattuneessa onnettomuudessa hengissä. Hädintuskin mutta kuitenkin. 😀 Piipaa-autolla Töölöön teho-osastolle ja loppu onkin sitten tähän hetkeen asti jo historiaa. Työ uudessa työpaikassa ei sitten alkanutkaan ihan niin sujuvasti kuin ajattelin. Työtä elämänsuunnittelijalle.

Luut ja ruhjeet paranee ja kolotuksetkin ajan myötä häivenevät, mutta päähän osunut isku sotki tilannetta pahemman kerran. Samalla minulta hävisi kuukausi kokonaan elämästäni enkä muista koko marraskuusta itse mitään tai päivääkään. Kaikki mitä minä sen kuukauden aika olin tai en ollut, tein tai en tehnyt on minulle jälkikäteen kerrottu ja olen ikuisesti kiitollinen niistä terveydenhoitoalan ammattilaisista ja ystävistäni jotka minusta pitivät huolta. Olin tiettävästi varsin haastava ja aktiivinen potilas ja tiettävästi myös verrattain vikkelä liikkeissäni. Kahden kuukauden sairaaolojen jälkeen Lohjalla ja Nummelassa Töölön teho-osaston jälkeen opin ajattelemaan paljon kun osastoilla on varsin rajallisesti mitään tekemistä. Kerron myöhemmin vivahteikkaammin mitä mielenkiintoisia asioita aivojeni saaman iskun myötä tapahtui. Työtä elämänsuunnittelijalle.

Tällä hetkellä luut ovat jo suurimmaksi osaksi auttavasti paikoillaan ja saan kuntoutua kotioloissa. Olen tämän noin kolmen kuukauden episodin aikana saanut osakseni niin uskomattoman määrän rakkautta, apua ja huolenpitoa teiltä kaikilta, että olen tehnyt johtopäätöksen teitä kaikkia varten ja jonka elämänsuunnittelijatkin hyväksyvät varmasti: Eläkää elämänne niin, että teitä kaivataan eikä kammota <3

Uudelle vuodelle aloittakaa lupausten sommittelu dieettien, kuntosalikortin, siivoamisen ja säästäväisyyden sijaan ihmisistä lähellänne ja kaukananne ja pitäkää heistä parempaa huolta kuin itsestänne. Hymyilkää, ilahduttakaa ja kehukaa kaikkia ja kaikkea. Antakaa hyvää mieltä ympärillenne niin itsekin sitä saatte. Mie olen oppinut hyvinkin hauraasta elämästä aika paljon tässä varsin lyhyen ajan sisään ja ilot ja kehut tulee satakertaisina takaisin ja siivoamaan ehtii myöhemminkin. Minkäänlainen elämänsuunnittelija ei minun loppuvuottani olisi muuksi muuttanut mutta kaikki te minun ihmiseni pelastitte ja autoitte silloin kun sitä eniten tarvitsin. Ihan sama siivoamiselle mutta muistakaa olla kiitollisia kyvyistänne. Te osaatte kävellä, käydä itse pissalla ja ajatella, mikä ei todellakaan ole mitenkään itsestäänselvää. 😀

Tällä kertaa uusi vuosi alkaa minulla oman elämäni löytämisellä uudelleen eikä se ehkä olisi kellekään mikään erityisen huono ajatus. Kaikkea hyvää kaikille teille ja koettakaa muistaa joka päivä että mitkä asiat on oikeasti niitä tärkeitä asioita ja mitkä on sivujuonteita tai yhdentekeviä. Olette tärkeitä.

Jaa Facebookissa tai sähköpostillaShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
This entry was posted in Memiehet, Perussettiä, Työhommia. Bookmark the permalink.

4 Responses to Ei kaikkea voi suunnitella – Loistavaa uutta vuotta!

 1. -jane- says:

  <3
  Onnettomuutesi jälkeen olen sanonut varmaan sata kertaa eri ihmisille sinua ajatellen että "mä en voi käsittää sitä, että hyville ihmisille tapahtuu pahoja asioita"

  • Markus says:

   Kiitos paljon viestistäsi <3

   Asioiden pahuus on onneksi aina avoin keskustelulle ja niiden ylipäätäiselle arvottamiselle 🙂 Kipu ja epämukavuus on tottakai yksi asia mutta elämässä on paljon asioita jotka voisi luokitella "pahaksi" ja niiltä mie olen ainakin omalla mittapuullani säästynyt ja varsin onnekas osastani maailmassa 😀

 2. Tuula says:

  Loistavaa uutta vuotta sullekin Markus! Olin kovin huolissani susta etenkin silloin kun ei ollut tietoa miten pahasti oli käynyt ja toivutko koskaan. Mikä helpotus että voit edelleen kirjoittaa ja olla oma itsesi. Otan tosissani tuon neuvosi uuden vuoden lupauksista. Nautitaan elämästä ja läheisistä ihmisistä <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Varmenne * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.