Haavinistön kalkkiviivat. Paras heittäytyjä palkitaan.

Kyllä vain. Joka tuutista tulee Haavistoa ja Niinistöä. Ehdottomasti arvostan.net kantaa kortensa kekoon ja hämmästelee maailman menoa Suomen presidentinvaalien kohun ja hälyn keskellä.

En tosin aio ollenkaan taulukoida, arvostella, painottaa tahikka vertailla tämänkertaisia loistavia ehdokkaita vaan, kuten niin monesti ennenkin, jakaa hämmästelyjäni ja bussimatkojen aivoituksiani. Ehdokkaiden hyvien ja huonojen puolien, hyvyyden ja huonouden, edustavuuden ja edustamattomuuden, CV:n ja kokemuksen arvottamisen jätän kaikille itselleen, ihan niin kuin se lopullinen äänestyspäätöskin kuuluu kuitenkin aina ihmiselle itselleen. Mutta siis ihmetyksen aiheeseen ja hämmästelyn kohteeseen pitkähkön esipuheen jälkeen käy matka.

Siis ehdokkaiden kannattajat. Enkä nyt siis tarkoita näitä vaalitilaisuuksen, sosiaalisen median ja blogosfäärin julkkiskannattajia, joilla myös on kuulijakuntaa ja jotka haluavat parhaan kykynsä mukaisesti tukea perustellusta syystä valikoitunutta suosikkiehdokastaan, vaan näitä äkkiseltään loppumattoman runsaslukuisia kansan syvien rivien edustajia. Niitä mahdollisesti kielelliseltä ja verbaaliselta anniltaan hiukan julkkisvastineitaan rajoittuneempia, mutta yhtä kiihkeitä, toisinaan fanaattisuuteen taipuvaisia oman suosikkinsa puolestapuhujia. Tai olisiko tarkemmin sanottu: ehdokkaansa menestyksen nimissä vastaehdokkaan ansioluetteloa, ulkoista habitusta, perhettä, siviilisäätyä, työkokemusta, ilmeitä, eleitä tai yleensäkin mitä tahansa ominaisuutta mustamaalaavia, mollaavia ja maanrakoon polkevia ihmisiä.

Mistä ihmeestä nämä koulu- ja työpaikkakiusaamisesta ideansa ammentavat surulliset,  vihaiset ja säälittävät ihmiset ammentavat sen loppumattoman energian, jolla he jaksavat koko kampanjoinnin ajan aamusta, päivästä, illasta ja yöstä toiseen jauhaa samoja teesejä, syöttää samoja värittyneitä mielipiteitä, haukkua mitä mielikuvituksisimmilla nimityksillä vastapuolen samanlaiset kannattajat ja samalla vauhdilla kenet tahansa tulilinjalle osuvan aidosti tietoa etsivän tai jossakin kohtaa eri mieltä olevan?

Ajattelevatko he aidosti ja oikeasti tekevänsä ensiarvoisen tärkeää ja pyyteetöntä vaalityötä? Odottavatko he silmät kiiluen ja henkiset henkselit viulunkieliksi viritettyinä vaalitulosta päästäkseen poimimaan huikaisevan urakkansa hedelmät? Odottavatko he ehdokkaansa vaalikoneistolta kunniamerkkejä ja kiitospuheessa muistamista? Muistavatko he itse edes kaikessa kiihkossaan ja keskustelupalstoja täyttäessään edes itse äänestää? Minulle tämä on täysi mysteeri.

Asiallista keskustelua ja mielipiteenvaihtoa ja taitavasti kirjoitettuja blogeja ja julkaisuja ehdokkainen ansioista ja toisinaan jopa kiivastakin ilmaisua sopii toki odottaa ja on usein jopa miellyttävää seurata. Noista keskusteluista saa oman päätöksensä tueksi sellaisia näkökulmia ja katsantokantoja, joita ei itse ole huomannut ja jotka johtaa jännittäviinkin johtopäätöksiin. Toisinaan perustellun ja tyylikkäästi kirjoitetun/sanotun vaalipuheenvuoron kuuleminen ja pohdinta antaa mielenkiintoisia ajatuksia ja saattaa johtaa perusteltuun oman suosikkiehdokkaansa uudelleenarviointiin tai jopa vaihtoon the original source.

Kirosanoilla ja idiotismeilla ryyditetty alatyylinen ja vastenmielisyyttä herättävä viattoman ohikulkijan silmäkuopista ponnistava punaniskapropaganda tai vaaleanpunaisiin nahkahousuihin puettu kimittävällä äänellä puhuva, homoparaatin eturivistä huudeltu huulipunaperuukkiperseennuolenta saattaa ainakin kaikille omilla aivoillaan ajatteleville ihmisille aiheuttaa ihan jotain muuta kuin mitä kaikella sydämellään ehdokkaansa ja aatteensa puolesta parhaansa antava vaalityön kukkanen toivoo.

Laitetaas koko porukka ne suodattimet silmiin, korviin ja näppäimistöön ja tehdään oma päätöksemme omien arvojemme pohjalta ja oman omantuntomme mukaisesti, ja annetaan edellämainitun ihmistyypin seurata kutsumustaan. Kun päätös on tehty ja numero lappuun rustattu niin pääsemme kuitenkin muutamiksi viikoiksi kuuntelemaan sitä virtuaalihenkseleiden läpsettä.

Kävi miten kävi, niin tällä kierroksella Suomi saa loistavan presidentin. Juuri sellaisen kuin haluaa.

Jaa Facebookissa tai sähköpostillaShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Kategoria(t): Perussettiä Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Varmenne * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.