Kauhistelua kaikesta

Kauhistelua tulee nykyään joka tuutista ja mediasta. Internetin ja sosiaalisen median myötä kauhistelun koko kuva ei pysy enää keskikaljakuppiloiden savunhuuruissa, lähikaupan kassalla eedaminmaksamisprosessin oheiskaikuna tai lähiön hiekkalaatikkoäitien ajankulutusjorinoissa vaan on tunkeutunut keskeisenä osana mein kaikkien eloa ja oloa. Mitäs tästä kaikesta kauhistelusta nyt sitten pitäisi ajatella?

Onhan toki ehdottoman pöyristyttävää, että presidenttiehdokkaan napit on kireällä ja kraka väärän värinen, prinsessalle annetaan lahjaksi kirja jossa saatetaan käsitellä vaihdevuosia yhdessä kappaleessa, lapsille opetetaan koulussa missä pimppi ja pippeli on, Halla-aho näpyttää seinälleen sanan panssarivaunu tai kansanedustajaksi kohtalon oikusta tempaistu duunari tekee perjantaina samaa mitä on tehnyt joka perjantai viimeiset 3o vuotta eli tempaisee pakarat puoli metriä ylöspäin ja näyttää juoppokavereille kohtaa jossa oli vatsalihakset saman 30 vuotta sitten. Puhumattakaan toki euroopan finanssikriisistä jossa sitä kauhistelua vasta piisaakin.

Tämä kaikki pöyristyttävyys ja kauhistelun aihe on nyt sitten jotenkin saanut nykysuomeen aikaan sellaisen kauhistelukulttuurin, jolle on muodostunut enemmän tai vähemmän virallinen kauhisteluorganisaatio. Valtakunnan viralliset kauhisteluttajat uutisoi jatkuvalla syötöllä uusia aiheita kauhisteltavaksi, viralliset pääkauhistelijat Suonperän ja Räsäsen johdolla antavat viralliset kauhistelukannanotot, pienemmät tekijät ja kauhisteluhännystelijät säestävät äänekkäästi eri sähköisissä medioissa ja lukijanpalstoilla ja sitä mukaa sitten kauhistelu valuu alaspäin kun tulosvastuu yrityksissä konsanaan päätyen sitten loppujen lopuksi 60- ja 70-lukujen kauhistelun alkulähteille keskikaljakuppiloihin ja linja-autoasemien odotushuoneisiin vakioasiakkaiden puheenparsiksi.

Minulle nyt on vain jäänyt valitettavasti epäselväksi tämän kaiken huikaisevan kauhistelun tuottama lisäarvo. Siinäpäs vasta olisikin jollekin konsulentille työsarkaa, kun näpyttelisi laskimeensa kauhistelun vaikutuksen bruttokansantuotteeseen. Vai olisikohan sittenkin parempi koettaa pikkuisen hillitä kaiken kauhistelun määrää ja oikeasti tehdä jotain?

Jaa Facebookissa tai sähköpostillaShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Kategoria(t): Perussettiä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Kauhistelua kaikesta

  1. Pete sanoo:

    AI kauheeta mitä sie kirjoitat! 😉

    Kauhistelu tuo sivustoille kävijöitä viraalin someilun kautta ja myy iltapäivälehtiä. Lisää mainoksia ja lisää myyntiä -> +€

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Varmenne * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.