Minua vartenhan maailma on?

Pitkästä aikaa, tervehdys.

Suomi asettuu jouluteloille kovaa vauhtia ja itse kukin kiitää kaupasta toiseen kuin maailmasta olisi tavarat loppumassa. Joulunaika onkin Juhannuksen lisäksi niitä aikoja vuodesta, jolloin ihmisillä iskee vauhkosokeus. Vauhkosokeus on minun ihan itse lanseeraama termi sille tilanteelle, jossa ihmisen vauhkous saavuttaa sellaisen tason, jossa vain oman nenän edessä olevat tapahtumat ja asiat näkyvät selkeästi ja hiukan oman näkökentän laidalla olevat esineet, asiat tai ihmiset hämärtyy ja pienenee. Ihmiset kokee sen sellaisena putkinäönomaisena oman itsen suurenemisena ympäröivään maailmaan verrattuna.

Vauhkosokeuden vallassa olevat ihmiset on ympäröivälle maailmalle aikalailla haastavia, tärkeää onkin tunnistaa vauhkosokeuden oireet mahdollisimman aikaisessa vaiheessa suurempien konfliktien ja kauaskantoisien jälkiseuraamuksien välttämiseksi.

Kuulon heikkeneminen

Vauhkosokealle ihmiselle on turha puhua, ainakaan mitään tärkeää. Vauhkosokea ihminen kuulee vain itselle ja omaan olemiseensa hyvät asiat ja nekin vain ohikiitävästi. Mikään suunnitelmanmuutos, ohje, neuvo, perustelu tai muu hyvääkin tarkoittava ohje jää vain kuulematta ja huomiotta tyystin. Onkin tärkeää ymmärtää, että vauhkosokea ei ilkeyttään tai tahallaan toimi vastoin ohjeita tai puhu toisten puheen päälle, hän ei yksinkertaisesti kuule muita.

Tuntoaistin lamaantuminen

Vauhkosokeuden valtaamat eivät tunne ostoskärryjä, muita ihmisiä, lapsia, autoja tai muitakaan esteitä. Myös tämän oireen kohdalla on ympäröivien ihmisten hyvin tärkeää tunnistaa vauhkosokeus ja toimia suurempien onnettomuuksien ehkäisemiseksi mahdollisimman ripeästi. Antakaa vauhkosokeille tilaa toimia älkääkä vain tartuttako itseänne. Turvallisin tapa on väistää mahdollisimman kauas ja ajaa ajoneuvoilla tai ostoskärryillä mahdollisuuksien mukaan syrjään välittömältä etenemisreitiltä. Muistakaa, että vauhkosokeus on vakava tilanne ja sen riivaamiin täytyy suhtautua ymmärtäväisesti ja rauhallisesti

Täysin kadonnut empatia

Vauhkosokea kadottaa täysin kykynsä asettua toisen asemaan tai miettiä, miltä omat tekemiset tai sanomiset toisen korvissa kuulostaa ja miten toisen kokee vauhkosokean toiminnan. Tämän oireen tunnistettuanne muistakaa, että vauhkosokeus useimmiten on ohimenevä tila, eikä sen kourissa ostoskärryään pakaroidenne väliin työntävä kassaneidille törkeyksiä huutava vauhkosokea ole aina sellainen. Tämänkin oireen kohdatessanne kehoitan väistymään sopivan matkan päähän ja mielessänne säälimään mielessänne tämän kuluttavan oireyhtymän kourissa kamppailevaa.

Mittakaavan hämärtyminen

Vauhkosokealle kaikki asiat ovat juuri hänen, hänelle, hänestä ja häntä varten. Hänen vaikutuspiirinsä ja merkityksensä kasvaa ympäröivään maailmaan suhteutettuna niin, että liikennemerkit, asiakaspalvelijat, neuvovat puhelimet ja esimiehet ovat olemassa vain häntä varten ja hän edustaa suurinta osaa maailman ihmisistä. Tämän oireen tunnistaessanne kannattaa toimia samoin kuin edellisiä oireita kohdatessaan, väistäkää kunniottavan välimatkan päähän ja myötäilkää mahdollisuuksien mukaan. Vauhkosokea ei tee sitä tahallaan, se vain kuuluu tämän valitettavan ja kiusallisen oireyhtymän kuvaan.

Valitettavasti vauhkosokeus kroonistuu hoitamattomana ja saattaa olla myös periytyvää, vaikka periytymismekanismin ja pysyväksi muuttumisen syvempi analyysi on vielä kesken. Mikäli huomaatte itsessänne vauhkosokeuden oireita tai edellämainittuja ominaisuuksia, ehdotan välitöntä hakeutumista ammatikseen vauhkosokeita hoitavan ihmisen vastaanotolle. Tilanne ei ole vielä menetetty, mutta mitä aikaisemmin oireisiin päästään pureutumaan niin sitä paremmat ovat myöskin tulokset.

Löytyy kuitenki ihmisiä, joilla vauhkosokeus on jo syntymästä asti sellaisella tasolla, että hoito ei enää auta. Heidänlaisiaan kohdatessanne kehoitan ymmärtäväisyyteen ja pitkämielisyyteen, heidän elämänsä on aivan varmasti onnettomampaa kuin teidän ja sen lisäksi heidän elämänsä on aika varmasti myös lyhyempi.

Rauhallista joulunaikaa itse kullekin säädylle, sekä isännil että emännil.

Jaa Facebookissa tai sähköpostillaShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Kategoria(t): Perhe-elämää, Perussettiä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Varmenne * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.