Organisaatiokaavion ihanuus ja kurjuus

Nousukiito loman jälkeen alkaa olemaan kasassa ja pikkuhiljaa lähestytään matkalentokorkeutta have a peek at this site. Loman aikana saapuneet postit ja loman aikana tapahtuneet organisaatiomuutokset alkaa pikkuhiljaa olemaan kahlattuna ja ensimmäisiä oikeita puuhia on jo ankarasti työn alla. Kuulostaa tutulta? Postauksen kategorian mukaisesti perussettiä?

Mikähän noissa organisaatiokaavioissa oikeasti on se juttu? Ymmärrän kyllä tarpeen luoda hallinnollinen hierarkia matkalaskujen hyväksyntään, loma-anomusten kierrättämiseen ja organisaation marssikäskyjen ja määräysten jalkauttamiseen ja kaikenlaiseen sellaiseen mikä on välttämätöntä mutta mistä kaikki nutisee ja mikä lisää tiimin, osaston, jaoksen, joukkueen tai yrityksen massahitautta, mutta silti!

Organisaatiokaavioitahan esitellään asiakkaille kertomaan dynaamisuudesta, joustavuudesta ja laaja-alaisesta osaamisesta sekä syvällisestä asiantuntemuksesta. Organisaatioita esitellään omille joukoille osoittamaan oma paikka hierarkiassa ja sidosryhmien sijainti organisaatiokaaviossa suhteessa omaan sijaintiin. Mutta eikö noita sinällänsä erinomaisen tärkeitä asioita ja jo muinaisten foinikialaisten välttämättömiksi osoittamia myynnin, markkinoinnin ja kunkin osajoukon sisäisen dynamiikan suitsimistyökaluja voisi korvata mitenkään tai millään muulla tavalla? Velcrotarrojen ja jugurttipurkinkansien kehittäjien luulisi pystyvän luomaan tehokkaamman ja dynaamisemman tavan myydä ja markkinoida mitä ikinä yritys myykään tai markkinoikaan ja suitsia luovuutta kuin toisiinsa eripaksuisilla viivoilla yhdistetyt laatikot?

Voi tietenkin olla, että mie vain koen kesäahdistusta ja kaukokaipuuta ja yritän epätoivoisesti kaivella juuri julkaistusta uudesta innovaationrajaamiskartoituksesta ”vieheenpalauttajaa”, ”koeostajaa”, ”testinukkujaa” tai ”koiranrapsuttajaa”. Suhtaudun tuohon mahdollisuuteen aika epäilevästi, sillä lähes poikkeuksetta kun olen uuden organisaatiokaavion eteeni saanut niin se laatikko, missä minä olen tuntuu hirmuisen pieneltä ja useimmiten sen laatikon nimikin on vähintäänkin hiukan epäilyttävä. Olenkohan mie ainoa, joka käy samantien sovittamaan itseänsä useaan laatikkoon? Tai haluaisi johonkin toiseen laatikkoon? Olisi samantien valmis heittämään huitsinkuikkaan koko laatikkoleikin?

Semmoisia kesämietteitä, kyllä tämä tästä vielä tasaantuu kunhan syssy tulee ja mieli madaltuu ihan luonnostaan sinne laatikkoon sopivaksi 😀

Jaa Facebookissa tai sähköpostillaShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
This entry was posted in Perussettiä. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Varmenne * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.