Rakas Joulupukki.

Hei pukki, ja terkkuja täältä Nummelasta.

Olen ollut vuoden aikana aikalailla kilttinä tai en ainakaan ylettömän häpeäksi läheisilleni, joten arvelin kirjoittaa sinulle kirjeen ja tietysti laittaa muutaman joululahjatoiveen, jos vaikka sinulla kaikesta siltä lasten lahjojen rakentamiselta, tonttujen paimentamiselta, porojen ruokkimiselta ja muorin hyysäämiseltä jäisi hiukan aikaa ja tarvikkeita tai sinne pussin pohjalle sattuu juuri jotain sopivaa jäämään etkä tahdo niitä enää takaisin korvatunturille kantaa.

Kärsivällisyyttä

Miuta kovasti harmittaa kun lapsille tulee niin äkkiä ärähdettyä. Ei se niiden vika ole, että ne on lapsia, jotka jättää klementiininkuoret siihen missä kulloinkin sattuvat klementiinin kuorimaan tai mätkivät toisiaan pikkuasioista tai tekevät kaikkea sellaista mitä lapset nyt pelkästään aikuisia ärsyttääkseen tekee. Josko sitä vaikka pienellä annoksella pääsisi aina niiden ärhäköimpien kohtien yli ja sanoisi vain sillai pikkuisen napakammin mutta ärähtämättä. Siis vain jos joutilasta jakamatta jää niin mie voisin pikkuisen ottaa. Mutta tietysti jo joku muu tarvitsee sitä enemmän, niin kyllä mie täällä pärjään.

Avarakatseisuutta

Mie aina silloin tällöin löydän itseni ajattelemasta jotain siihen suuntaan kuin: ”Miten ihmeessä noin voi ajatella?” tai ”Onkohan tuo kasvanyt herkkusienipenkin alla ranteet pultattuna lattiaan?” Mie en kovasti tuollaisia ajatuksia arvosta tai kaipaa, joten josko siulla sattuisi tähteelle hippunen muitten näkökulmia ja laajakulmalinssiä sielun silmiin jäämään, niin mie kyllä arvatakseni sellaista voisin tahtoa. Älä nyt kuiteskaan siitä ota stressiä, mie yritän kyllä parhaani ja kovasti ponnistelen ainakin sitä, etten sanoisi noita ajatuksia ääneen vaikkei juuri tälle joululle miulle asti sitä riittäisikään.

Aloitekykyä

Kovasti on meillä kotona ja miulla joskus töissäkin niitä asioita ja pikkujuttuja, jotka hyppii silmille päivittäisissä askareissa mutta jotka aina jättää tekemättä. Useimmat näistä jutuista on vielä sellaisia hyvinkin nopsasti hoituvia pikkuisia projektinpoikasia, jotka voisi vain ottaa asiakseen ja hoitaa kuntoon. Mutta aina kuitenkin on jotakin muuta, jonka takia niitä lykkää eikä vain tee sitä aloitetta ja laita niitä pois päiväjärjestyksestä. Mie mielelläni huolisin pikkuisen sellaista tempaustekniikkaa, jolla nuo jokapäiväiset kompastuskivet, jotka on jo oppinut jopa aamupöpperössä kahvinkeittimelle haahutessa pujottelemaan, saisi maasta irti ja suorille käsille pois häiritsemästä. Tietysti jos sinusta joku muu tarvitsee sitä enemmän, niin kyllä mie pärjään ja väistelen ne niinkuin ennenkin, mutta josko sieltä vaikka pienikin hippunen riittäisi?

Ei minulla juuri nyt muuta tule mieleen, mutta mie kirjoitan sitten vaikka liitteen tähän myöhemmin, jos huomaan jotain muuta vielä. Kiitos pukki, kun olet olemassa ja jaksat vuodesta toiseen kuunnella kaikkien toiveita. Pelkästään jo se, että ne toiveet saa sinulle kirjoittaa ja luovuttaa pois omista käsistään antaa huikaisevaa hohtoa miljoonille lapsille ja lapsenmielisille ja toivoa tulevasta joulusta ja vuodesta. Ehkäpä jo pelkästään niiden toiveiden itselle ja sinulle julkistaminen kirjeessä edesauttaa toiveiden toteutumista eikä sinulla sitten aattona olekaan niin kiire kuin äkkiseltään luulisi. Lukisitko kiltti myös mein kääpiöiden kirjeet, jotka nyt enemmän lahjalistoja ovat kuin kirjeitä, mutta kuitenkin.

Kiitos, että sain kirjoittaa ja hauskaa joulua!

P.S uudet kynsikkäät olisi kanssa mukavat.


Jaa Facebookissa tai sähköpostillaShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Kategoria(t): Perhe-elämää, Perussettiä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Rakas Joulupukki.

  1. Annika sanoo:

    hyviä toiveita 😀
    Joulupukki voisi tuoda niitä tänne meillekkin päin jos jotain jää yli. Hippunenkin lisää tekis hyvää. Voisin toivoa hyppysellisen lasten energiasta itellekkin. Se voisi kummasti tasapainottaa elämää ja ruokalusikallinen positiivista asennetta olis toiveena myöskin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Varmenne * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.