Rauhallista joulua!

Joulu. Aijai.

Meille kaikille Joulu merkitsee jotain erilaista. Omanlaista. Karvasta tai makeaa, Ihanaa tai kamalaa, hyvää tai pahaa. Tai ihan mitä tahansa siltä väliltä.

Minulle Joulu on aina ollut hiukan kaksijakoinen ja haastava. Toisaalta erinomaisen riemukasta aikaa, johon liittyy perinteiset kuusi, astia täynnä suklaapaloja, pähkinöitä ja rusinoita mistä aina salaa kaivoin suklaat ensin, riisipuuro jossa manteli, alakerran Matti jääpallomailoineen pukkina, haudalla käynti, lumiukkoanimaatio ja omituisen makuista ruokaa. Ja tietty lahjoja.

Lahjat sitten taas toisaalta on juurisyy sellaiseen hassuun, omituiseen ja joskus jopa hiukan hävettävään haikeuteen Joulussa. Totta tai ei, niin joulupäivänä oleva syntymäpäiväni on aina tarkoittanut sitä, saan vuodessa vähemmän lahjoja kuin kukaan muu. Kaikki saa syntymäpäivälahjat ja joululahjat erikseen ja minä saan ne peräkkäisinä päivinä. Argah. Kaikilla muilla on syntymäpäivä ja minulla on peräjoulu! Ja olen vierittänyt tämän taakan vielä Onnille, jolla on syntymäpäivä aattona!

Lahjojen kanssa onkin helppo heittäytyä hyveellisyyteen kertomalla, kuinka ”me ollaan sovittu ettei aikuisten kesken…” tai ”materialismi on pilannut joulun…”, vaikka onhan nyt totuus kuitenkin se, että lahjoja on ihana saada! Ja antaa! Ja jakaa kuusen alta hutaistusti kirjoitettua nimeä tavaten! Lahjat ehdottomasti kuuluvat jouluun! Lahjoilla on vain ihan turha alkaa kamppailemaan tai tavoitella kauhun tasapainoa. Jollain toisella on aina kalliimmat, hienommat, prameammat ja kaikinpuolin paremmat lahjat. Taikasana taitaakin oikeasti olla siellä taustalla piilevä ajatus siitä, mitä ne lahjat oikeasti merkitsevät.

Antaessasi lahjan kerrot saajalle: ”Olen ajatellut sinua, olet minulle tärkeä, olen tuonut sen lahjan sinulle osoittaakseni, että olemme yhteydessä” Miten se tuntuukin kivalta! Miten mukava on ilahduttaa ihmisiä ja kuulla kiitokset. Saadessasi lahjan pääset huomaamaan ja kokemaan sen muiden ihmisten olemassaolonsa osoituksen. Ja kivaltahan se tuntuu!

Joulun kristilliseen sanomaan en halua puuttua, minulle on ihan sama minkä aatteen, uskon tai syyn varjolla saamme pysähtyä ja asettua hyvällä omallatunnolla halimaan, laiskottelemaan, syömään, avaamaan lahjoja ja nuuskimaan kuusen ja hyasinttien tuoksua. Saunomaan keskellä päivää ja sytyttelemään kynttilöitä. Lukemaan feispuukeista ja blogeista tämän kaltaisia jouluntoivotuksia. Soittamaan sukulaisille hyväjoulupuhelut. Viettämään neljä päivää collegehousuissa, kylpytakissa ja villasukissa. Katsomaan elokuvia, soittamaan joululauluja ja räpelöimään/lukemaan/syömään/rakentamaan/ihastelemaan lahjoja. Heräämään siihen toiseen aamuun vuodesta kun saan kahvin vuoteeseen joulupäivän aamuna. Ihmettelemään vuosi toisensa jälkeen kasvavia lapsia. Muistelemaan mennyttä vuotta ja menneitä jouluja. Odottelemaan tulevaa vuotta ja tulevia jouluja. Ja mitä nyt milloinkin.

Kaikki ystävät, kaverit, tutut ja tuntemattomat, sukulaiset ja suvuttomat. Rauhoittukaa jouluun! Himmentäkää valoja ettei pölypallot näy, sulkekaa silmänne lehtipinoilta ja repsottavalta kattolistalta, paistakaa pipareita tuoksun vuoksi, peskää pyykki vasta huomenna ja ehkäpä tärkeimpänä, kosketelkaa toisianne!

Ihan älyttömän hyvää joulua!

 

Jaa Facebookissa tai sähköpostillaShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Kategoria(t): Perhe-elämää, Perussettiä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Rauhallista joulua!

  1. Tytti sanoo:

    🙂 Tykkäsin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Varmenne * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.