Suklaasta rohkeutta olla lempeä?

Tällä kertaa blogsautuskynnys ylittyi aiheesta, josta olen joskus aiemminkin päässyt ajatuksiani biteiksi muuntamaan, nimittäin noista mainoksista joissa radiossa tai ovensuussa ahdistustaan avautuva ihminen innostuu riehaantuu kesken agressionkeruunsa mutustamaan suklaata ja antautuukin tinttaamisen sijasta riehakkaaseen puristeluun tahikka hempeilemään logolla “Uskalla olla lempeä”

Tarkoittaako tämä nyt sitten sitä, että jos haluaa poiketa perisuomalaiseen kansanluonteeseen kuuluvasta juroudesta, vieraanpelosta, katsekontaktin välttelystä ja epäluuloisuudesta on ensin sipaistava suuhun sulamaan lohkare tietynmerkkistä suklaata? Vasta sitten pystyy satakiloinen suomalainen perusmies tai naapuruston kiukkuinen kyttääjänaapuri sanomaan ystävällisen sanan tai maanantaiaamulla viikonlopun jäljiltä töihin lepäämään tuleva silmäpussillinen tilipäällikkö (account manager, suom.huom.) toivottamaan hyvät huomenet? Puhumattakaan siitä valintatalon kahvassa viittä vaille yhdeksän roikkuvasta korjaussarjaa hakevasta sekatyömiehestä joka suklaanökäreen suuhunsa saatuaan voi hyvällä omallatunnolla kapsahtaa kassatädin kaulaan?

Missä kohti ystävälliset sanat, valtavan hyvän tunnuinen työviikon aloittava halaus, huomenen toivotus naapurin pihaa kolaavalle sedälle tai hymy tuikituntemattomalle bussipysäkillä muuttui suklaadouppausta vaativaksi urheilusuoritukseksi? Puhumattakaan vielä siitä, että se tarviksee erikseen rohkeudennostatusta? Miksei mainoksessa vielä todeta halauksen mielikuvaharjoittelun tärkeää merkitystä?

Pöh, sanon minä. Siis: Pöh. Eiköhän nyt kuulkaa ystävät ja kylänmiehet tehdä niin, että sovitaan yhdessä kaikkien elintarvikkeiden sisältävän niitä lempeyttäviä aineita vähintäänkin homeopaattisissa potensseissa. Halataan, hymyillään ja sanotaan niitä ystävällisiä sanoja oli aamupalana sitten milkaa, näkkäriä, kaurapuuroa tai satöpriääniä.

Tai niin ainakin mie teen, ja te muut saatte luvan sietää sen! 😀

 

 

Jaa Facebookissa tai sähköpostillaShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
This entry was posted in Perhe-elämää, Perussettiä. Bookmark the permalink.

2 Responses to Suklaasta rohkeutta olla lempeä?

 1. Risto says:

  Markus, eikös kuitenkin niin, että mieluummin hempeilyrohkeutta suklaasta kuin alkkomahoolista tai muista päihdykkeistä?

  • Markus says:

   Kiits kommentista 🙂

   Juutokitietenkin, en ryhtynyt ollenkaan hakemaan hempeytysaineiden keskinäisiä arvojärjestys-, paremmuus- tai hempeytysarvosuhteita. Kunhan ihmettelin suuresti sitä, että ystävällisyyttä tai halausta varten tarvitsee erikseen rohkeutusta tahikka dopingia 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Varmenne * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.